FUAB-yrkesutbildningar AB

Är du intresserad av att utbilda dig eller din personal inom svets, VVS, larmteknik, industriteknik eller el så är du välkommen att kontakta oss. Vi har sedan flera år avtal och samarbete med Vuxenutbildningen, Falkenbergs kommun. Vi har en etablerad kontakt med företagen och har ett nära samarbete med branschorganisationerna och lärarna har själva arbetat inom de ämnen de undervisar i.
Vi utgår från branschens krav och är även en förstklassig skola som ger våra studenter en bra utbildning som förbereder dem inför sin lärlingstid.

Svets:
Detta är en utbildning för dig som vill lära dig grunderna inom de vanligaste svetsteknikerna. Som svetsare arbetar du inom verkstadsindustrin, vid byggföretag och anläggningsföretag, på entreprenadföretag eller med underhåll och reparationer på olika industrier. Idag söker många företag svetsare med rätt utbildning.
VVS:
Denna VVS-utbildning ger dig grundläggande kunskaper för installation, drift och underhåll av tekniska VVS-system.  Som VVS-installatör kan du arbeta med service, med ombyggnad och på nybygge. En del av utbildningen genomförs på ett företag. Detta bidrar till att du förstår hur ditt kommande yrke fungerar i praktiken. Det handlar bland annat om servicekänsla, teknisk kvalitet och förståelse för hur företag fungerar.
Larmteknik:
En larm och säkerhetstekniker arbetar i allmänhet i ett elteknikföretag och huvudsysselsättningen är oftast installationer av olika slag.Det är stor bredd på arbetsuppgifterna inom yrket. Det innebär att man behöver ha bra baskunskap inom elområdet. Beroende på var man jobbar kan man ha olika yrkestitlar. Till exempel teletekniker, service- och installationstekniker, kabeltekniker, bredbandsmontör, telemontör med
mera.
Industriteknik: 
I denna utbildning lär du dig att arbeta med tillverkning, produktionsstyrning, kvalitetssäkring, underhåll och reparationer. Inom industrin kan du arbeta med tillverkning av många olika saker i varierande material.
El: 
Denna elutbildning ger dig de grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta med elinstallation. Du får också tekniska och teoretiska kunskaper inom området elteknik. Studierna bedrivs individuellt.
Efter att ha läst ett gemensamt grundpaket inom elteknik väljer du en av yrkesutgångarna; installationselektriker, larmtekniker, industrielektriker. Det går bra att läsa vissa delar på distans, om du så önskar.

Välkommen att kontakta oss!

 

Information

Kontakt Kenneth Johansson
E-post [email protected]
Telefon 070 476 81 32
Stadieindelning Vuxenutbildning, yrkesinriktning
Hemsida besök
Åkarevägen 39, Falkenberg, Sverige